Centralele termice sunt echipamente consumatoare de combustibil gazos si se supun reglementarilor specificate in Prescriptia Tehnica ISCIR A1 din 2002. Pentru a utiliza in conditii de siguranta acest echipament, centrala termica, trebuie sa montati, sa puneti in functiune si sa ii autorizati functionarea cu firme autorizate ISCIR. Fiecare etapa din acest proces este insotita de acte care se verifica in functie de etapa in care sunteti.

Actele necesare sunt:

 • Proces verbal de punere in functiune a instalatiei interioare de utilizare gaze naturale
 • Factura achizitie centrala termica
 • Certificat garantie centrala termica
 • Manual de utilizare centrala termica
 • Raportul de prima punere in functiune centrala termica (PIF)
 • Declaratie de conformitate pentru instalatia de incalzire emis de catre firma montatoare autorizata ISCIR conform PT A1 pentru montaj (procesul verbal de probe la rece)
 • Copie dupa autorizatia ISCIR a firmei care a instalat centrala termica

Explicatii:


Procesul verbal de punere in functiune al instalatiei interioare de utilizare gaze naturale
 il primiti ca urmare a finalizarii executiei instalatiei de gaze, acesta se face impreuna cu un reprezentant al distribuitorului de gaze naturale si executantul.

Factura de achizitie centrala termica, certificat de garantie, manual de utilizare il primiti de la vanzatorul centralei termice.

Raportul de prima punere in functiune (PIFil primiti de la tehnicianul care efectueaza operatiunile respective la finalizarea completa a instalatiei de incalzire, la "prima pornire". Punerea in functiune este de obicei asigurata gratuit de catre comerciantul centralei termice prin centre de asistenta si service abilitate, dar exista si exceptii.

Declaratia de conformitate este procesul verbal de probe la rece pe care il primiti la finalizarea lucrarilor de executie a instalatiei de incalzire. Trebuie insotit de copia dupa autorizarea ISCIR a montatorului.

Autorizarea la functionare a centralei termice este obligatorie conform prescriptiei tehnice A1 ISCIR. Autorizarea se efectueaza de catre societati autorizate ISCIR conform PT A1 pentru autorizatii de functionare.

Nota: Societatile comerciale se autorizeaza conform prescriptiei tehnice A1 ISCIR separat pentru:

 • montaj (conteaza puterea centralei, autorizatiile sunt pentru montaj centrale pana in 70 kW, pana in 300 kW etc.)
 • punere in functiune (conteaza marca si modelul centralei, datele de contact le gasiti pe certificatul de garantie)
 • service (conteaza marca si modelul centralei, datele de contact le gasiti pe certificatul de garantie)
 • autorizatii de functionare si verificari tehnice periodice

Viziteaza site-ul Centrale termice, Aer conditionat pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.